Roetfilter reinigen in Brummen

Door nieuwe milieumaatregelen worden dieselmotoren standaard uitgerust met een roetfilter. Roetdeeltjes ontstaan door de onvolledige verbranding van dieselbrandstof. Deze deeltjes vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Nieuwe roetfilters vangen 30 tot ruim 95% van het roet op. Door ophoping van as (verbrande roetdeeltjes) raakt het roetfilter na verloop van tijd verstopt. Hierdoor verliest het zijn werking. Daarnaast kan het schade aan de motor of zelfs stilstand veroorzaken. Dit komt doordat het automatische regeneratieproces van het roetfilter niet goed meer kan worden uitgevoerd. Je roetfilter laten reinigen is dus van groot belang.

Onze werkwijze met reinigen

Wij hanteren een unieke reinigingsmethode, waarmee wij het proces kunnen uitvoeren. Tijdens deze reiniging maken wij gebruik van een geavanceerde reinigingsmachine. Allereerst stellen wij vast wat de mate is van verontreiniging, om vervolgens aan de slag gaan met de roetfilter reiniger of het eventuele vervangen van een roetfilter. Als wij toch bezig zijn met jouw auto, doen wij direct een complete diagnose check.

Hoe herken je het probleem?

In eerste instantie is het handig dat je weet wanneer het roetfilter van jouw auto aan een reiniging toe is. De volgende herkenningspunten spreken van een noodzaak tot reinigen van het roetfilter:

  • Extreem brandstofverbruik
  • Extreem roeten/ roken
  • Mogelijke stijging van oliepeil
  • Weinig vermogen beschikbaar (Noodloop-Programma)
  • Foutcodes in storingsgeheugen

Is één van deze punten bij jou het geval? Dan kunnen wij je helpen met het reinigen van jouw auto in Brummen!

Het reinigen van het roetfilter in Brummen

Het roetfilter in jouw auto laten reinigen doe je in bij Dorpsgarage Elshof in Brummen. Wij hopen je snel te zien. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag werken wij op afspraak. Chat of app ons gerust even en wij reageren doorgaans snel op jouw berichtje!