Roetfilter reinigen in Eerbeek

Door nieuwe milieumaatregelen worden dieselmotoren standaard uitgerust met een roetfilter. Roetdeeltjes ontstaan door de onvolledige verbranding van dieselbrandstof. Deze deeltjes vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Nieuwe roetfilters vangen 30 tot ruim 95% van het roet op. Door ophoping van as (verbrande roetdeeltjes) raakt het roetfilter na verloop van tijd verstopt. Hierdoor verliest het zijn werking. Daarnaast kan het schade aan de motor of zelfs stilstand veroorzaken. Dit komt doordat het automatische regeneratieproces van het roetfilter niet goed meer kan worden uitgevoerd. Je roetfilter laten reinigen is dus van groot belang.

Onze unieke reinigingsmethode

Bij Dorpsgarage Elshof maken we gebruik van een unieke reinigingsmethode. Daarbij gebruiken wij een geavanceerde reinigingsmachine nadat de mate van verontreiniging is vastgesteld. Wij hanteren de meest volledige werkwijze van het reinigen van roetfilters in Eerbeek. Wij kunnen daardoor ook met trots vertellen dat wij officieel dealer zijn van roetfilter-reinigen.nl. Niet alleen houden wij ons bezig met de roetfilter reinigen, maar ook roetfilter vervangen en een complete diagnose check van jouw auto is wat wij doen.

De oplossing begint bij herkenning

Maar wanneer weet je dan precies wanneer jouw roetfilter gereinigd of vervangen moet worden? Er zijn een aantal herkenningspunten die wij graag voor je opsommen:

  • Extreem brandstofverbruik
  • Extreem roeten/ roken
  • Mogelijke stijging van oliepeil
  • Weinig vermogen beschikbaar (Noodloop-Programma)
  • Foutcodes in storingsgeheugen

Heb jij last van één van deze punten? Kom dan langs voor de roetfilter van jouw auto in Eerbeek!

Roetfilter van jouw auto in Eerbeek reinigen

Het roetfilter van jouw auto in Eerbeek vervangen? Kom dan nu naar Dorpsgarage Elshof en maak kennis met onze reinigingsmethode. Je zult zien dat het roetfilter weer zo goed als nieuw is na deze methode. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:00 uur, dus rijd eens langs of maak een afspraak. Wij helpen je graag verder.