Winterbanden in Eerbeek

In Nederland maken we onderscheid tussen zomer- en winterbanden. Onder koude omstandigheden (tot 7 graden Celsius) presteert de winterband aanzienlijk beter dan de zomerband. En andersom. Dorpsgarage Elshof verkoopt winterbanden in alle soorten en maten, tegen inkoopprijzen! Scherpe tarieven gaan bij ons hand in hand met de hoogst mogelijke servicegraad.

Wij monteren, balanceren en slaan tevens banden voor jou op. Hierdoor heb jij altijd de beste banden onder jouw auto, zonder dat je zelf de andere banden thuis op hoeft te slaan. Scheelt jou weer ruimte en wij bieden jou graag de service. Ideaal toch?

De voordelen van winterbanden

Wanneer de temperaturen dalen is het raadzaam om de winterbanden onder jouw auto te laten monteren. Maar waarom is dit nodig en wat zijn de voordelen van winterbanden? De winterbanden zorgen voor meer grip in koudere temperaturen. De zachtere rubbersamenstelling van de winterband zorgt voor een beter contact met het asfalt, en de diepere groeven en grotere hoeveelheid lamellen in het profiel meer water en sneeuw kunnen afvoeren. Op die manier wordt de kans op aquaplaning, waarbij het contact tussen de band en de ondergrond wordt onderbroken door een waterfilm, een stuk minder.

Winterbanden ‘bijten’ zich als het ware vast in de koude ondergrond. En belangrijker: ze verhogen de veiligheid onder winterse condities. Zowel die van u, als die van uw medeweggebruikers!

Kom langs voor winterbanden in Eerbeek

Winterbanden kopen? Dan ben je bij Dorpsgarage Elshof aan het juiste adres. Wij beschikken over winterbanden van hoogwaardige kwaliteit, die wij natuurlijk direct onder jouw auto laten monteren. En je oude banden? Die bewaren wij! Hierdoor kun jij zodra het weer warm wordt, bij ons terecht! Voor winterbanden in Eerbeek ben je welkom van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:00 uur. Liever op zaterdag je winterbanden laten vervangen? Neem dan even contact met ons op, want dan werken wij op afspraak.