ROETFILTER REINIGEN

Milieumaatregelen hebben ertoe bijgedragen dat nieuwe dieselmotoren standaard worden uitgerust met een zogenaamd roetfilter. Roetdeeltjes ontstaan door de onvolledige verbranding van dieselbrandstof. Deze deeltjes vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Nieuwe roetfilters vangen 30 tot ruim 95% van het roet op.

DE GEVOLGEN VAN EEN NIET (GOED) FUNCTIONEREND ROETFILTER

Door ophoping van as (verbrande roetdeeltjes) raakt het roetfilter na verloop van tijd verstopt. Hierdoor verliest het zijn werking. Daarnaast kan het schade aan de motor of zelfs stilstand veroorzaken. Dit komt doordat het automatische regeneratieproces van het roetfilter niet goed meer kan worden uitgevoerd.

ELSHOF MEDE AANGESLOTEN BIJ DIGICAR ENGINEERING VANWEGE UNIEKE REINIGINGSMETHODE

Om dit te voorkomen of te repareren, maakt Dorpsgarage Elshof gebruik van een unieke reinigingsmethode. Ons bedrijf is officieel dealer van roetfilter-reinigen.nl: onderdeel van Digicar Engineering. Deze partij staat bekend om het hanteren van de meest volledige werkwijze uit de branche als het om het reinigen van roetfilters gaat, inclusief complete diagnose check van uw auto

ZEKER VAN EEN SCHOON ROETFILTER

In de praktijk betekent dit dat Elshof gebruikmaakt van de meest geavanceerde reinigingsmachine, waarbij we vooraf de mate van verontreiniging vaststellen. Na het voltooien van de eerste diagnosetests, wordt het juiste reinigingstraject geselecteerd. Bij voltooiing van het gehele proces, wordt er een laatste tegendruk- en lichtpulscontrole uitgevoerd. Dit wordt tevens volledig gerapporteerd. Zo heeft u de resultaten zwart op wit en bent u zeker van een schoon en (zo goed als) nieuw roetfilter!

DE OPLOSSING BEGINT BIJ HERKENNING

Zo herkent u een niet goed werkend roetfilter:

  • Storingsmeldingen op dashboard
  • Extreem brandstofverbruik
  • Extreem roeten/ roken
  • Mogelijke stijging van oliepeil
  • Weinig vermogen beschikbaar (Noodloop-Programma)
  • Foutcodes in storingsgeheugen