Airco service Zutphen

Met de airco service van Dorpsgarage Zutphen wordt jouw airco nagekeken en onder handen genomen indien nodig. Een airco bestaat uit meerdere onderdelen die allemaal zorg nodig hebben. Hoewel een airco vooral in de zomer wordt gewaardeerd, is het ook niet meer weg te denken in de winter. Dan zorgt het onderdeel er namelijk voor dat de ruiten niet beslaan. Tijdens de Airco service Zutphen reinigen we uw airco op verschillende manieren. Zo kunt u daarna weer genieten van de beste kwaliteit. Maak gauw een afspraak voor een airco service Zutphen en geniet optimaal van jouw auto.

Hoe werkt een airco?

Een airconditioning in jouw auto is meer dan alleen een luxe; het is extra fijn om comfortabel te rijden. Vooral tijdens warme zomerdagen is het ideaal, terwijl in de winter een airco niet onbelangrijk is. Door warme lucht te absorberen en te vervangen door verfrissend gekoelde lucht, zorgt de airco voor een aangename binnentemperatuur. Hierdoor hoeft u niet langer met de ramen open te rijden of met handdoeken zweet te absorberen. Het idee dat airconditioning een modern gemak is, mag dan wel oud lijken, maar het is eigenlijk nog behoorlijk recent! Een airco bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een compressor, een verdamper en een condensor. Deze werken allemaal samen om die broodnodige verkoeling te leveren.

Voordelen airco

Een airco in de auto zorgt voor de meest comfortabele temperaturen, vooral tijdens warme zomerdagen. Deze temperaturen kan je zelf naar wens instellen. Bovendien regelt het de vochtigheid, wat jou comfortabeler maakt. Zo vermindert de vermoeidheid en zorgt de temperatuur voor een betere concentratie. Bovendien voorkomt het beslaan van ramen, waardoor de veiligheid wordt vergroot.

Wanneer moet je airco nagekeken worden?

Een airco moet regelmatig gereinigd worden, eigenlijk jaarlijks. Dit zorgt ervoor dat de airco optimaal blijft presteren. De filters moeten om de paar maanden worden schoongemaakt of vervangen. Verder is het bijvullen van koelmiddel belangrijk. Vaak kan dit eens in het jaar, maar dit hangt af van je gebruik. Bij Dorpsgarage Elshof kan je terecht voor al je vragen over airco’s.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Dorpsgarage Zutphen? Neem dan contact met ons op via 0575 514 034 of zutphen@dorpgarageelshof.nl. Ook kan u bij ons langskomen, onze werkplaats is op werkdagen geopend van 7:45 tot 17:30 uur.