APK Zutphen

De APK-keuring is een onmisbare en verplichte check-up voor je auto. De Algemene Periodieke Keuring (APK), dient deze inspectie jaarlijks of om de twee jaar te worden uitgevoerd. Het is afhankelijk van jouw voertuigtype en op welke brandstof deze rijdt. De keuring is verplicht vanwege verschillende redenen. Zo waarborg je de verkeersveiligheid en draag je bij aan milieubescherming. In onze Dorpsgarage Elshof locatie Zutphen bieden wij deze APK-service aan. Op de werkplaats kijken wij jouw auto goed na. Na een verkregen APK kan je weer veilig de weg op. Plan je APK-afspraak gemakkelijk bij garage Zutphen.

Een APK-keuring

Tijdens een APK-keuring inspecteren onze experts op onze werkvloer jouw auto. We controleren diverse onderdelen van je auto zoals de remmen, verlichting of de banden. Ook de uitlaatgassen worden gecontroleerd. Na de APK-keuring is er duidelijk geworden of jouw auto enkele gebreken of defecten heeft die gerepareerd moeten worden. Als dit het geval is, helpen we je graag verder. Na het voldoen van de keuring, kan je weer veilig met je auto de weg op

Voordelen APK

Een APK-keuring waarborgt de veiligheid op de weg, omdat de auto goed gecontroleerd wordt op diverse belangrijke auto-onderdelen. Het spoort mogelijke defecten op die de veiligheid van bestuurders en andere weggebruikers kunnen bedreigen. Bovendien draagt het bij aan milieubescherming door het controleren van uitlaatgassen. Een geslaagde keuring zorgt ervoor dat voertuigen veilig en milieuvriendelijk blijven rijden.

Wanneer moet uw auto een APK?

Het is per voertuig verschillend wanneer deze een nieuwe APK nodig heeft. Zo hangt het onder andere af van de leeftijd van de auto en op welke brandstof deze rijdt. Nieuwe benzineauto’s mogen voor het eerst gekeurd worden vier jaar na de datum van eerste toelating op de weg. Bij dieselauto’s is dit na 3 jaar verplicht. Vervolgens moeten dieselauto’s jaarlijks gekeurd worden en benzineauto’s om het jaar. Wanneer auto’s ouder zijn dan 8 jaar geldt een jaarlijkse keuringsplicht. Het niet tijdig laten keuren van uw auto kan zorgen voor hoge boetes en zelfs verlies van uw verzekeringsdekking. Heeft u vragen? Vraag het onze medewerkers via 0575 514 034 of zutphen@dorpgarageelshof.nl.

Vervaldatum APK

Zodra je APK verloopt, ontvang je een brief van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit is vaak een herinnering om je voertuig opnieuw te laten keuren. Deze brief wordt meestal zes weken voor de vervaldatum verzonden, zodat jij de keuring op tijd kan inplannen.

Afgekeurde APK

Indien je auto wordt afgekeurd tijdens de APK, kunnen wij de afgekeurde onderdelen in onze garage snel verhelpen. De meest voorkomende redenen zijn onder andere te weinig profiel op banden, defecte verlichting, lage bandenspanning, beschadigde ruitenwissers of remproblemen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Dorpsgarage Zutphen? Neem dan contact met ons op via 0575 514 034 of zutphen@dorpgarageelshof.nl. Ook kan u bij ons langskomen op de werkplaats. Onze werkplaats is op werkdagen geopend van 7:45 tot 17:30 uur.