Dorpsgarage Elshof is Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022

Het is feest, want Dorpsgarage Elshof is op 28 juni 2022 uitgeroepen tot Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022. De ontknoping van deze maandenlange verkiezingsstrijd vond plaats tijdens het BOVAG-congres voor onafhankelijke autobedrijven. Het besluit van de vijfkoppige vakjury is unaniem: Dorpsgarage Elshof is de winnaar en mag zich een jaar lang het beste onafhankelijke autobedrijf van Nederland noemen.

BOVAG houdt jaarlijks een verkiezing voor het beste onafhankelijke autobedrijf. Er zijn 3.200 onafhankelijke autobedrijven lid van BOVAG, dus een plek in de top drie is op zich al een prachtige prestatie. Maar eenmaal in de finale wilde ondernemer Ruben Elshof natuurlijk ook winnen. De ondernemer en zijn enthousiaste team zetten daarom alles op alles om te winnen. En met succes! Het bedrijf voelt zich vereerd en is uiteraard blij met het behalen van de titel.

Dorpsgarage Elshof werd om te beginnen genomineerd en bemachtigde zo een plek in de top tien. De vakjury heeft deze eerste selectie gemaakt uit de autobedrijven die zichzelf hadden aangemeld of werden voorgedragen door branchepartijen, garageformules of BOVAG-adviseurs. Vervolgens heeft het bedrijf de afgelopen maanden uitgebreide bedrijfsinformatie aan moeten leveren en kregen ze mystery shoppers en consultants over de vloer. Daarnaast werd hen het hemd van het lijf gevraagd door de vakjury onder leiding van Ferry Smith van de ANWB en verder bestaande uit Bertus de Vries van Bovemij, Paul de Vries van DCDW, Betsie Brink van OOMT en Remco de Vette van Vibber.

Open en transparant
Volgens Smith geeft winnaar Elshof de traditionele dorpsgarage een totaal nieuw gezicht: “Dit bedrijf verkoopt geen auto’s, houdt zich alleen bezig met reparatie en onderhoud en laat zien dat je daar een hele goede boterham mee kunt verdienen. De klant is hier écht het middelpunt van de activiteiten en alle marketingmogelijkheden worden op verrassende wijze ten volle benut. Dorpsgarage Elshof is in hoge mate gedigitaliseerd en er wordt echt op cijfers gestuurd, terwijl het management medewerkers op een open en transparante manier bij de bedrijfsvoering betrekt. Elke week ontvangt het team in een persoonlijke app de cijfers en dat zorgt voor een sterke onderlinge verbondenheid. De saamhorigheid is heel groot en de funfactor op de werkvloer is hoog. De filosofie hierachter is dat als je goed bent voor je personeel, zij ook goed zijn voor de klant. Verder is gastheerschap daardoor vanzelfsprekend en in alle facetten van het bedrijf doorgevoerd, zowel op de vestiging als online.”

Dit alles gaf voldoende input om Dorpsgarage Elshof als winnaar te prijzen.

Hoe het ooit begon

Ruben Elshof creëerde in 2009 in de schuur van zijn ouders zijn eerste garage. Vanuit daar heeft hij een loyaal klantenbestand ontwikkeld. Velen zijn er nog vanaf het eerste uur, maar ook nieuwe klanten weten de weg te vinden naar de inmiddels drie tellende vestigingen van Dorpsgarage Elshof in Eerbeek, Brummen en Voorst.

De vertrouwde gezichten in de garages vormen al jarenlang een ijzersterk team om onze dorpen mobiel te houden en dit op een zo zorgeloze en prettige manier te doen. Het team streeft altijd naar het leveren van de beste kwaliteit en blijft altijd kritisch op het eigen werk, zodat de klant veilig en vertrouwd op weg kan. Ons motto is ook om jouw dag weer een stukje leuker te maken!

Ruben zelf werkt tegenwoordig al geruime tijd achter de schermen aan vele facetten van het bedrijf en richt zich volledig op het ondernemerschap als het gaat om onder meer duurzame inzetbaarheid van werknemers, het uitzetten van de strategie en prestatie-indicatoren, het faciliteren van training & opleiding en persoonlijke en professionele ontwikkeling, HR-zaken, innovatie en optimalisatie van werkprocessen, klantbeleving, marketing en het beheer van financiën.