Winterbanden

Winterbanden van Elshof: maximale grip. Óók op uw kosten.

In Nederland maken we onderscheid tussen zomer- en winterbanden. Onder koude omstandigheden (tot 7 graden Celsius) presteert de winterband aanzienlijk beter dan de zomerband. En andersom.

Hoe voordelig wilt u het hebben?

Dorpsgarage Elshof verkoopt winterbanden in alle soorten en maten, tegen inkoopprijzen! Scherpe tarieven gaan bij ons hand in hand met de hoogst mogelijke servicegraad.

Wij monteren, balanceren en slaan tevens banden voor u op. Op die manier heeft u altijd het gewenste rubber onder uw auto, zonder dat u thuis ruimte hoeft vrij te maken voor de set die u op dat moment niet in gebruik heeft. Wel zo prettig.

Voor uw eigen veiligheid. Én die van anderen!

Als we richting het winterseizoen gaan en de temperatuur daalt, is het raadzaam om winterbanden onder uw auto te laten monteren. Waarom? Winterbanden bieden meer grip onder koude(re) omstandigheden dan zomerbanden. Ze komen dus zeker niet uitsluitend van pas bij een nat of besneeuwd wegdek!

De zachtere rubbersamenstelling van de winterband zorgt voor een beter contact met het asfalt, terwijl de diepere groeven en grotere hoeveelheid lamellen in het profiel meer water en sneeuw kunnen afvoeren. Op die manier wordt de kans op aquaplaning, waarbij het contact tussen de band en de ondergrond wordt onderbroken door een waterfilm, geminimaliseerd.

Winterbanden ‘bijten’ zich als het ware vast in de koude ondergrond. En belangrijker: ze verhogen de veiligheid onder winterse condities. Zowel die van u, als die van uw medeweggebruikers!

Tests wijzen uit: méér grip betekent een kortere remweg

Meer grip betekent automatisch stabieler tot stilstand komen. Bij gebruik van winterbanden kan dit tevens leiden tot een kortere remweg.

Een remproef gemeten bij een snelheid van 50 km/h, laat zien dat de prestaties van winterbanden de investering meer dan waard zijn.

Ter vergelijking:

Op een droog wegdek is de remweg van een auto met winterbanden ongeveer 12 meter. Op nat asfalt loopt de remweg minimaal op tot hoogstens 15 meter.

Op een besneeuwde ondergrond is de remweg van een auto met winterbanden circa 30 meter. Voor uw beeldvorming: een auto met zomerbanden heeft in dergelijke omstandigheden minstens 60 meter nodig om tot stilstand te komen!

Kortom: het maken van de juiste bandenkeuze is niet alleen verantwoord, maar in veel gevallen ook pure noodzaak. Autobedrijf Elshof helpt u bij het maken van deze keuze.

Vragen? Neem gerust contact op of breng een bezoek aan onze garage. Ons team van doorgewinterde specialisten staat u graag te woord!